Aanpassing lesboekje The Pig Story

Publicatiedatum: 23-03-2021

POV heeft besloten het lesboekje van The Pig Story in overeenstemming te brengen met de Reclamecode. En het opnieuw onder de aandacht te brengen van het publiek.

The Pig Story bracht afgelopen zomer een Informatieboekje Varkenshouderij uit, dat gebruikt kan worden als 'varkensles' op scholen. POV heeft basisscholen geattendeerd op deze 'varkensles' en op de mogelijkheden voor een bezoek aan een varkensbedrijf dat is aangesloten bij de Stichting Boerderijeducatie Nederland.
Varkens in Nood had veel kritiek op het boekje en diende een zeer uitgebreide klacht in bij de Reclamecodecomissie voorzien van 32 bijlagen en een mediacampagne.
De POV heeft besloten het Informatieboekje in overeenstemming te brengen met de Reclamecode, op basis van de uitspraak van het Beroepscollege Reclamecode. Concreet gaat het om de wijziging van vijf zinnen. Een advocaat kijkt momenteel naar de formulering. 

"Veel organisaties brengen lesbrieven uit, geregeld met onjuiste informatie over de land- en tuinbouw. De uitspraak van de Reclamecodecommissie biedt mogelijkheden om dergelijke passages bij deze commissie onder de aandacht te brengen en uitspraak te vragen", aldus POV-voorzitter Linda Janssen. 

Naar overzicht

Meer nieuwsberichten

Duitse aanpak bepalend voor gevolgen Afrikaanse Varkenspest

Bas Baas vlogt voor The Pig Story

De vlogger Bas Baas is razend populair bij de jeugd. Hij...

Resultaten Onderzoeksagenda Varkenshouderij 2017 - 2020

In de Onderzoeksagenda Varkenshouderij 2017 - 2020 zijn thema’s...

€ 750 miljoen voor stikstofinnovatie in plaats van saneren