Aanpassing lesboekje The Pig Story

Publicatiedatum: 23-03-2021

POV heeft besloten het lesboekje van The Pig Story in overeenstemming te brengen met de Reclamecode. En het opnieuw onder de aandacht te brengen van het publiek.

The Pig Story bracht afgelopen zomer een Informatieboekje Varkenshouderij uit, dat gebruikt kan worden als 'varkensles' op scholen. POV heeft basisscholen geattendeerd op deze 'varkensles' en op de mogelijkheden voor een bezoek aan een varkensbedrijf dat is aangesloten bij de Stichting Boerderijeducatie Nederland.
Varkens in Nood had veel kritiek op het boekje en diende een zeer uitgebreide klacht in bij de Reclamecodecomissie voorzien van 32 bijlagen en een mediacampagne.
De POV heeft besloten het Informatieboekje in overeenstemming te brengen met de Reclamecode, op basis van de uitspraak van het Beroepscollege Reclamecode. Concreet gaat het om de wijziging van vijf zinnen. Een advocaat kijkt momenteel naar de formulering. 

"Veel organisaties brengen lesbrieven uit, geregeld met onjuiste informatie over de land- en tuinbouw. De uitspraak van de Reclamecodecommissie biedt mogelijkheden om dergelijke passages bij deze commissie onder de aandacht te brengen en uitspraak te vragen", aldus POV-voorzitter Linda Janssen. 

Deel dit bericht

Naar overzicht

Meer nieuwsberichten

Laatste nieuws AVP Nedersaksen - Emsbüren

Op 2 juli 2022 is op een zeugenbedrijf in Emsbüren, Duitsland,...

Kabinet haalt opnieuw uit naar landbouw, met extreme NVWA-tarieven

Het kabinet voert op 1 januari aanstaande eenzijdig een lastenverzwaring...

Lichtpunten en grote vragen bij advies Remkes

POV heeft kennis genomen van het rapport dat Remkes heeft uitgebracht....

Hitteprotocol diervervoer verlengd tot en met 20 juli

In vervolg op 18 en 19 juli, wordt ook op woensdag 20 juli 2022 een...