Douche award voor varkensbedrijf met de schoonste douche

Publicatiedatum: 02-07-2021

De POV lanceert de Douche award om het belang van strenge hygiëne op varkensbedrijven nog meer onder de aandacht te brengen. Kent u een varkensbedrijf dat deze award beslist verdient?

De Producenten Organisatie Varkenshouderij lanceert de Douche award om het belang van strenge hygiëne op varkensbedrijven nog meer onder de aandacht te brengen. Kent u een varkensbedrijf dat deze award beslist verdient? Nomineer dan de beste douche via https://www.vitalevarkenshouderij.nl/avpscan/douche-award.

Douchen voordat je de varkensstal ingaat? Jazeker het is op steeds meer varkensbedrijven het eerste wat je doet; zonder douchen kom je de stal niet in. Het is een van de maatregelen om ziektes buiten de staldeur te houden. Strenge hygiëne is een van de middelen om onder andere Afrikaanse varkenspest buiten de staldeuren te houden. De zeer besmettelijke ziekte is funest voor varkens en de afzet van varkensvlees.

“Wij doen er alles aan om AVP buiten Nederland te houden. Een van de maatregelen die varkenshouders kunnen nemen is uitsluitend bezoekers in hun stallen toe te laten na douchen. Om dit te stimuleren lanceren wij de Douche award voor de varkenshouder met de schoonste douche”, zegt Linda Janssen, voorzitter POV.

AVP-preventiescan
De belangenbehartiger zet de Douche award samen met de AVP- scan in om het maximale te doen in de strijd tegen AVP. De online scan is een checklist hoe goed een varkensbedrijf is beschermd tegen de Afrikaanse Varkenspest. De scan geeft een beeld van de maatregelen die een varkensbedrijf neemt om het risico van overdracht van infectieziekten te minimaliseren. Ga hier naar de AVP-scan: https://www.vitalevarkenshouderij.nl/ambities/ambitie-robuuste-en-gezonde-varkens-in-een-diervriendelijke-houderij/avp-preventiescan-varkens/.

Wie nomineer jij?
De Douche-award is voor die varkenshouder die zijn douche tiptop in orde heeft en waarvan de douche lekker comfortabel is. Waar bijvoorbeeld altijd genoeg warm water is, vloerverwarming, schoon en ook voor de dames ondergoed. Nomineer deze varkenshouder dan voor de Douche award 2021 via dit aanmeldformulier: https://www.vitalevarkenshouderij.nl/avpscan/douche-award! Nomineren kan tot 1 augustus 2021.

Deel dit bericht

Naar overzicht

Meer nieuwsberichten

POV lanceert Welzijnscheck 2.0   

De Welzijnscheck voor varkens, die vorig jaar juli beschikbaar...

POV over zienswijze RDA: 'Goed dat overheid werk wil maken van verdienmodel’

De zienswijze van de Raad voor Dierenaangelegenheden (RDA) over...

Onderzoek toont aan: Varkens speelden geen rol bij hevige corona-uitbraak Brabant

28 juni online Startbijeenkomst 'Stal van de Toekomst'

Op maandag 28 juni 19:30u nodigen Keten Duurzaam...