KDV DEELNEMERS: MELD JE AAN!

Publicatiedatum: 01-10-2021

Deze week vond een bijeenkomst van het marktcluster KDV plaats. Het marktcluster bestaat uit varkenshouders uit heel Nederland die leveren binnen een van de KDV-concepten. De koers van het cluster wordt bepaald door de varkenshouders, waarbij POV enkel een faciliterende rol heeft.

De bijeenkomst was succesvol met veel goede ideeën voor de toekomstige koers. Er liggen genoeg kansen voor het marktcluster om de samenwerking in de keten te verbeteren en ook transparanter te zijn. POV kan als erkende Producenten Organisatie (PO) het marktcluster helpen, doordat zij af kan wijken van bepaalde mededingingsregels in het EU-mededingingsrecht en ook aanspraak kan doen op gelden uit het nieuwe GLB.

Samen met de varkenshouders die al deelnemen in het cluster zijn we op zoek naar meer KDV-deelnemers!  Hoe groter de club afgevaardigden van varkenshouders is, hoe beter er gewerkt kan worden aan eensgezindheid en verbondenheid in de keten. Graag willen we de uitdagingen die er liggen samen oppakken.

Wilt u meedenken aan het ketenconcept KDV, vanuit uw eigen perspectief? Aarzel dan niet en meld je dan aan voor het marktcluster! Dit kunt u doen bij beleidsmedewerker Producent en Markt, Annet van den Akker, door een mail te sturen aan avdakker@pov.nl

Deel dit bericht

Naar overzicht

Meer nieuwsberichten

Afspraken over fiscale gevolgen subsidieregeling sanering varkenshouderijen

Het kabinet heeft ruim €455 miljoen euro uitgetrokken voor...

LTO en POV reageren op polarisatie D66 over intensieve veehouderij

Check je gegevens in MijnPOV

Regelmatig merken we dat leden geen nieuwsflits ontvangen of...

Douche award 2022 gaat naar varkenshouder Jeroen van Doremalen in Dreumel (Gld)

Varkenshouderij Dorvar BV in het Gelderse Dreumel heeft de mooiste...