KDV DEELNEMERS: MELD JE AAN!

Publicatiedatum: 01-10-2021

Deze week vond een bijeenkomst van het marktcluster KDV plaats. Het marktcluster bestaat uit varkenshouders uit heel Nederland die leveren binnen een van de KDV-concepten. De koers van het cluster wordt bepaald door de varkenshouders, waarbij POV enkel een faciliterende rol heeft.

De bijeenkomst was succesvol met veel goede ideeën voor de toekomstige koers. Er liggen genoeg kansen voor het marktcluster om de samenwerking in de keten te verbeteren en ook transparanter te zijn. POV kan als erkende Producenten Organisatie (PO) het marktcluster helpen, doordat zij af kan wijken van bepaalde mededingingsregels in het EU-mededingingsrecht en ook aanspraak kan doen op gelden uit het nieuwe GLB.

Samen met de varkenshouders die al deelnemen in het cluster zijn we op zoek naar meer KDV-deelnemers!  Hoe groter de club afgevaardigden van varkenshouders is, hoe beter er gewerkt kan worden aan eensgezindheid en verbondenheid in de keten. Graag willen we de uitdagingen die er liggen samen oppakken.

Wilt u meedenken aan het ketenconcept KDV, vanuit uw eigen perspectief? Aarzel dan niet en meld je dan aan voor het marktcluster! Dit kunt u doen bij beleidsmedewerker Producent en Markt, Annet van den Akker, door een mail te sturen aan avdakker@pov.nl

Deel dit bericht

Naar overzicht

Meer nieuwsberichten

Transportwaardigheid ‘onder voorwaarden’: deadline 1 maart opgeschoven

​In de afgelopen weken hebben de sectorpartijen (Vee&Logistiek...

Verdiepingssessies ‘Stal van de Toekomst’ voor de varkenshouderij

  Ben jij de varkenshouder van de toekomst uit Oost-Nederland?...

POV verzet zich tegen nieuwe saneringsregeling

POV lanceert Welzijnscheck 2.0   

De Welzijnscheck voor varkens, die vorig jaar juli beschikbaar...