Oproep voor leveranciers Vion Good Farming Balance

Publicatiedatum: 20-10-2021

Vrijdag 15 oktober, heeft POV een bijeenkomst georganiseerd voor een groep leveranciers van het Good Farming Balance (GFB) concept van Vion. De strekking van de bijeenkomst is duidelijk: de leveranciers willen verenigd worden in een marktcluster.

Er spelen meerdere thema’s waarbij zij, onder begeleiding van POV, gezamenlijk op willen trekken. De aanwezigen gaven onder andere aan zich niet door Vion gehoord te voelen en graag meer door Vion betrokken te willen worden. Een van de zaken die naar voren kwam, is de totstandkoming van de overeenkomst met Vion, met de bijbehorende voorwaarden als: de contractduur, de afname van varkens en een gewenste beloningssystematiek.

Samen met de varkenshouders die zich al hebben gemeld, zijn we op zoek naar meer GFB-deelnemers! Hoe groter de club afgevaardigden van varkenshouders is, hoe beter er gewerkt kan worden aan eensgezindheid en verbondenheid in de keten. Graag willen we de uitdagingen die er liggen samen oppakken.

Bent u leverancier in het GFB concept? Sluit u dan aan bij het marktcluster! Dit kunt u doen bij beleidsmedewerker Producent en Markt, Annet van den Akker, door een mail te sturen aan avdakker@pov.nl

Aanmelden voor marktcluster Keten Duurzaam Varkensvlees nog mogelijk

Het is nog mogelijk u aan te melden voor het marktcluster Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV). Praat mee in uw belang en meld u aan bij beleidsmedewerker Producent en Markt, Annet van den Akker; avdakker@pov.nl.

Deel dit bericht

Naar overzicht

Meer nieuwsberichten

Brancheorganisaties verwijzen idee vleesbelasting naar prullenbak

Een belasting op vleesproducten zoals door een aantal politieke...

Mestregels: Onhaalbaar, ontwrichtend en onbetaalbaar

De voorgestelde mestregelgeving in het 7e actieprogramma betreffende...

POV lanceert Welzijnscheck 2.0   

De Welzijnscheck voor varkens, die vorig jaar juli beschikbaar...

Registratie verplicht voor hobby varkenshouders

Personen die 1 tot 4 varkens houden, hebben de status van hobbyhouder....