Oproep voor leveranciers Vion Good Farming Balance

Publicatiedatum: 20-10-2021

Vrijdag 15 oktober, heeft POV een bijeenkomst georganiseerd voor een groep leveranciers van het Good Farming Balance (GFB) concept van Vion. De strekking van de bijeenkomst is duidelijk: de leveranciers willen verenigd worden in een marktcluster.

Er spelen meerdere thema’s waarbij zij, onder begeleiding van POV, gezamenlijk op willen trekken. De aanwezigen gaven onder andere aan zich niet door Vion gehoord te voelen en graag meer door Vion betrokken te willen worden. Een van de zaken die naar voren kwam, is de totstandkoming van de overeenkomst met Vion, met de bijbehorende voorwaarden als: de contractduur, de afname van varkens en een gewenste beloningssystematiek.

Samen met de varkenshouders die zich al hebben gemeld, zijn we op zoek naar meer GFB-deelnemers! Hoe groter de club afgevaardigden van varkenshouders is, hoe beter er gewerkt kan worden aan eensgezindheid en verbondenheid in de keten. Graag willen we de uitdagingen die er liggen samen oppakken.

Bent u leverancier in het GFB concept? Sluit u dan aan bij het marktcluster! Dit kunt u doen bij beleidsmedewerker Producent en Markt, Annet van den Akker, door een mail te sturen aan avdakker@pov.nl

Aanmelden voor marktcluster Keten Duurzaam Varkensvlees nog mogelijk

Het is nog mogelijk u aan te melden voor het marktcluster Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV). Praat mee in uw belang en meld u aan bij beleidsmedewerker Producent en Markt, Annet van den Akker; avdakker@pov.nl.

Deel dit bericht

Naar overzicht

Meer nieuwsberichten

Aanpassing lesboekje The Pig Story

POV heeft besloten het lesboekje van The Pig Story in overeenstemming...

POV schrikt van correspondentie LNV en Landsadvocaat over onteigenen boeren

POV heeft via een WOB-procedure alle correspondentie opgevraagd...

Vacature lid Dagelijks Bestuur POV

Wil jij meebesturen en mede aan de basis staan van de keuzes...

Douche award voor varkensbedrijf met de schoonste douche

De POV lanceert de Douche award om het belang van strenge...