Varkenshouders vragen Jumbo en Van Loon om opheldering import varkensvlees

Publicatiedatum: 01-06-2022

POV heeft Jumbo en Van Loon Group vragen gesteld over het varkensvlees in haar schappen. Dat vlees heeft geen Beter Leven Keurmerk. "Wij hechten aan Nederlands product, met een hoge kwaliteitsstandaard." 

Varkenshouders verbazen zich erover dat er gepekelde, ingevroren varkenshaasjes uit het buitenland in de schappen liggen bij Jumbo. Het vlees heeft geen Beter Leven Keurmerk van de Dierenbescherming. In tijden van vleesschaarste is het mogelijk om dergelijk vlees te importeren. Echter, er is momenteel voldoende Nederlands product voorhanden. “In Nederland streven we ernaar dat al het varkensvlees in de winkelschappen het Beter Leven Keurmerk heeft. Varkensbedrijven die leveren voor de Nederlandse markt, moeten dan ook minimaal één ster hebben. Zij garanderen daarmee een gezond en veilig product, afkomstig van dieren die een goed leven hebben gehad. Dan kan het niet zo zijn dat buitenlands vlees wordt binnengehaald, met een lagere standaard dan waaraan onze boeren moeten voldoen", stelt POV.

POV wacht nog op de antwoorden van beide partijen en wil met hen zo spoedig mogelijk in gesprek over het stoppen van dergelijke importen van varkensvlees. Ditzelfde geldt overigens voor andere supermarkten, ook daar is het aan de orde. Het Nederlandse kwaliteitsproduct moet de standaard zijn in supermarkten.

Deel dit bericht

Naar overzicht

Meer nieuwsberichten

Overheid moet meer doen om insleep van Afrikaanse varkenspest door reizigersverkeer te voorkomen

De overheid moet meer voorlichting geven om het publiek bewuster...

28 juni online Startbijeenkomst 'Stal van de Toekomst'

Op maandag 28 juni 19:30u nodigen Keten Duurzaam...

Douche award voor varkensbedrijf met de schoonste douche

De POV lanceert de Douche award om het belang van strenge...

Update Transportwaardigheid export

Afgelopen weken heeft de POV gezamenlijk met Vee en logistiek...