POV wil hamburgers bakken voor 'vega' studenten TU Delft

Publicatiedatum: 10-05-2021

De Universiteit van Delft meldde te gaan starten met een vega-kantine. RTL kwam als eerste met het nieuws, met onjuiste cijfers om de milieuwinst groter te laten lijken, andere media namen het over. De POV heeft zich verbaasd over de keuze voor een vega-kantine bij TU Delft. Dit ontneemt studenten keuzevrijheid en voedzaam eten. POV-voorzitter Linda Janssen plaatste een stuk op Facebook

Het bericht van de POV-voorzitter op Facebook: 'Als journalist zou ik kiezen voor een andere kop: Nog nooit ontnam een Universiteit haar leerlingen vrije keuze en gezonde voeding. Want dat is het. Ik ben heel benieuwd wat de studenten in Delft er zelf van vinden!? Als ik daar student was, dan zou ik geld inzamelen voor frituurpannen en de kantine vol zetten ermee, of dagelijks een frietkar buiten laten komen, of de kantine boycotten en afspraken maken over lunches via de plaatselijke supermarkt of slager. Het zijn zomaar wat ideeën.
En wij laten het hier ook niet bij zitten en zijn dieper in de achtergronden gedoken. Wat een framing, gebruik van onjuiste data en aannames. De keuze van TU Delft krijgt wat ons betreft een staartje.
En, ik overweeg te gaan organiseren dat er hamburgers gebakken gaan worden op het terrein van de TU Delft.'

Hamburgers bakken voor studenten TU Delft
Janssen kreeg heel veel bijval op haar voorstel om hamburgers te gaan bakken voor de studenten van TU Delft. "Dat heeft ons gesterkt om die ‘hamburger-bakactie’ daadwerkelijk te gaan organiseren. Dat gaan we doen direct na de opstart van het nieuwe schooljaar. Op dit moment zijn de studenten nauwelijks op de universiteit vanwege de coronamaatregelen en heeft een actie dus weinig zin. Wij gaan verder met de organisatie en komen de studenten in Delft in het nieuwe schooljaar verwennen met heerlijke en gezonde vleesgerechten. Want welke jongere wil nou beperkt worden in zijn keuzevrijheid? En ook nog op basis van onjuiste informatie en framing. Daar laten wij het niet bij zitten."

Deel dit bericht

Naar overzicht

Meer nieuwsberichten

Afbouw derogatie weer bevestiging: perspectief voor boeren verder weg dan ooit

​Gisteren werd bekend dat derogatie afgebouwd gaat worden...

Data delen? Gebruik het platform van JoinData

We produceren steeds meer data. Ook in de land- en tuinbouw,...

Stop het lamslaan van economische sectoren

De Plukze-wetgeving was tot nu toe alleen van toepassing op criminelen....

Hitteprotocol diervervoer van kracht op 5 en 6 september 2022

Op maandag 5 en dinsdag 6 september wordt volgens de KNMI...