Resultaten Onderzoeksagenda Varkenshouderij 2017 - 2020

Publicatiedatum: 09-06-2021

In de Onderzoeksagenda Varkenshouderij 2017 - 2020 zijn thema’s opgenomen die van belang zijn op het gebied van diergezondheid en dierenwelzijn. Niet alleen vanwege maatschappelijke wensen, maar vooral ook vanuit de eigen wens als varkenshouderij voortgang te boeken op onderwerpen als lange staarten, reductie antibioticagebruik, bigvitaliteit en intacte beren. Want deze onderwerpen dienen niet alleen het maatschappelijk draagvlak voor de sector, ze dragen ook bij aan diergezondheid en -welzijn en de rentabiliteit van het varkensbedrijf.


In dit document presenteren partners van de Onderzoeksagenda welke stappen de afgelopen vier jaar zijn gezet en tot welke resultaten dit heeft geleid. Met speciale aandacht voor de intensieve samenwerking en betrokkenheid die sectorbreed is ontstaan bij de uitvoering van de Onderzoeksagenda Varkenshouderij. Een resultaat waar de hele varkenshouderijketen de vruchten van kan plukken.


‘Ik ben trots op de opzet, de uitvoering en de resultaten vanuit de Onderzoeksagenda varkenshouderij in de afgelopen jaren. Hiermee hebben we als keten laten zien samen de schouders te zetten onder verdere verduurzaming van de sector en het continu verbeteren op maatschappelijke thema’s. De  Nederlandse varkenshouderij is toonaangevend en dat willen wij graag blijven.’ Linda Janssen, voorzitter POV 

Deel dit bericht

Naar overzicht

Meer nieuwsberichten

LTO en POV reageren op polarisatie D66 over intensieve veehouderij

TOP “Ondernemerschap Programma in de Varkenshouderij”

Meld je aan voor het nieuwe programma TOP “Ondernemerschap...

Coronacrisis aangrijpen voor anti-vlees campagnes geeft geen pas

Diverse groeperingen en individuen grijpen zelfs de huidige,...

28 juni online Startbijeenkomst 'Stal van de Toekomst'

Op maandag 28 juni 19:30u nodigen Keten Duurzaam...