Meld je aan voor een GRATIS Voucher voor een welzijnscoach!

Publicatiedatum: 15-10-2021

Aan de slag met de adviezen van de welzijnscheck om risico op bijtgedrag te verminderen en daarmee bedrijfsresultaat te verbeteren!

Op dit moment worden meerdere coaches opgeleid die in het dagelijks leven werkzaam zijn in de varkenshouderij als dierenarts of (zelfstandig) adviseur. Wanneer dit eind oktober is afgerond, kunnen zij varkenshouders helpen met de welzijnscheck en de vertaalslag maken van papier naar de stal. Het is een stel frisse paar ogen dat meekijkt en bedrijfseigen dierenarts en adviseur daarbij betrekt. Bijtgedrag is namelijk complex en een vak apart en hierover hebben de coaches kennis opgedaan; Vaak gaat het niet om langer, maar anders leren kijken naar gedrag varkens.

De coach gaat aan de slag met de onderdelen binnen de welzijnscheck en heeft hiervoor hulpmiddelen tot de beschikking zoals een camera om 24 uur gedrag te meten. Hierdoor krijg je gemakkelijk inzicht waar bijvoorbeeld de dieren gaan liggen of dat het klimaat optimaal is en ammoniakgehalte moet worden gemeten. Het is verbluffend om te zien dat een paar andere instellingen in een stal al een positief groot verschil in het gedrag van varkens kunnen maken.

Voor het begeleiden van varkenshouders geeft de POV 40 GRATIS vouchers uit. Ten opzichte van het totaal aantal varkenshouderijbedrijven in Nederland is 40 niet veel, maar de gedachte is dat het werk van de welzijnscoach als een olievlek gaat werken en uiteindelijk de coaches zelf benader kunnen worden en zelfstandig te werk gaan. Meer informatie vind je hier.

Bij de uitgifte van de vouchers geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Dus meld je snel aan via info@pov.nl !

Deel dit bericht

Naar overzicht

Meer nieuwsberichten

Afspraken over fiscale gevolgen subsidieregeling sanering varkenshouderijen

Het kabinet heeft ruim €455 miljoen euro uitgetrokken voor...

'Eerst goede afspraken met boeren, alvorens hun gebied te hervormen'

POV (varkenshouderij), NMV (melkveehouderij), NVP (pluimveehouderij)...

Saneringsregeling is oplossing voor geur, niet voor stikstof

De Saneringsregeling draagt weinig bij aan het stikstofvraagstuk....

Stikstofbrief: Totale verbijstering en de maat is vol

Totaal verbijsterd zijn wij over de plannen die vandaag naar...