Afrikaanse Varkenspest voorkomen en bestrijden
Informatie over hoe een AVP-uitbraak in Nederland te kunnen voorkomen en bestrijden.
• Markt & keten
Risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE)
Corona noodzaakt tot actualiseren Risico Inventarisatie & Evaluatie (RIE)
De overheid legt regels op om coronabesmettingen te voorkomen. Mensen die geïnfecteerd zijn, kunnen de infectie meenemen naar het bedrijf waar zij werkzaam zijn en daar anderen besmetten. Daarom wordt óók een werkgever verplicht actie te ondernemen, voor zowel de mensen op de loonlijst als voor uitzendkrachten die op het bedrijf werken. De ondernemer moet maatregelen treffen om mogelijke besmettingen op de werkplek te voorkomen. Lees verder...
Arbeidsveiligheid moet hoog op de agenda staan bij werkgevers eÌn werknemers. Want het is in ons gezamenlijk belang dat wie gezond naar het werk gaat, ook weer gezond en veilig thuiskomt. Nu, morgen, altijd.
Uit onderzoek blijkt dat grote bedrijven de Arbo-verplichtingen veel beter naleven dan de kleintjes. De verschillen zijn enorm: zo voldoet slechts 19% van de kleine bedrijven aan de vier kernverplichtingen tegenover 83% van de grotere bedrijven. De gevolgen daarvan zie je helaas ook terug in het aantal ongevallen: bij kleine bedrijven komen relatief veel meer ernstige ongevallen voor dan bij middelgrote en vooral grote bedrijven.
Met een risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE) zet je de veiligheidsrisico’s in je bedrijf op een rij. Zo kun je op een overzichtelijke manier maatregelen nemen die zorgen voor een veiligere en betere werkplek. Je geeft aan wat je gaat doen om veiligheidsrisico's onder controle te krijgen. Een goed opgestelde RIE helpt ongelukken te voorkomen.
Voor agrarische en groene bedrijven met personeel
Ieder bedrijf met personeel moet een RI&E hebben. Heb je meer dan 25 medewerkers (inclusief uitzendkrachten en/of zzp’ers)? Dan moet je de RI&E door een deskundige laten toetsen.
Meer informatie? Klik hier.
Voor de agrarische en groene zelfstandige zonder personeel
Je hebt geen personeel. Maar waarschijnlijk wel regelmatig bezoekers op je bedrijf. Denk aan leveranciers, de dierenarts of gasten. Neem het zekere voor het onzekere en breng je risico’s in kaart.
Meer informatie? Klik hier.
Jaarlijks gebeuren er ongevallen met mest- of silogassen op bedrijven, waarbij personen ernstig gewond raken of zelfs overlijden. Jetty Middelkoop legt de vinger op de wonde en geeft concrete tips voor veehouders.
https://www.youtube.com/watch?v=e_NnqkoDJXw Door Jetty Middelkoop (adviseur gevaarlijke stoffen, brandweer Amsterdam)
Ongelukken met mestgassen zijn aan de orde van de dag, terwijl de aandacht volgens deskundigen verslapt. Emissiemaatregelen kunnen de stal nog onveiliger maken. Tussen 1980 en 2013 hebben zich ten minste 35 ernstige ongevallen met mestgassen voorgedaan.
Informatie over hoe een AVP-uitbraak in Nederland te kunnen voorkomen en bestrijden.
De varkenshouderij wil een aantrekkelijke werkgever zijn en blijven. Daarbij willen
Het komt steeds vaker voor in Nederland dat de temperaturen in de zomerperiode oplopen
Gezonde leefomgeving, gesloten kringlopen, gezonde dieren, diervriendelijke houderij, aantrekkelijk
De afgelopen jaren is het antibioticumgebruik in de varkenssector met 61% gedaald.
POV heeft de kennis over voedingsbehoeften van zeugen in relatie tot bigvitaliteit gebundeld
Het digitale boekje van de nieuwe cao Productiegerichte Dierhouderij is uit.
Deze
De varkenshouderijketen wil relevante stappen voorwaarts maken en samen werken aan een toekomstbestendige
Vanuit de EU is de wens om te stoppen met het couperen van varkensstaarten. Simpelweg
Recent heeft de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) haar onderzoek naar stalbranden gepresenteerd.